Wow !! U bent zwanger, regel uw kinderopvang tijdig !!


Wij wensen u en uw kind een gelukkige &  gezonde zwangerschap toe.

De geboorte van een baby betekent in de meeste gezinnen dat er veel verandert in de huiselijke omstandigheden, zeker in de eeste maanden draait jullie leven om dit kleine wonder. Het is een heel drukke periode maar ook een tijd om je baby goed te kennen en van alles te regelen  Er is een bijzondere periode aangebroken. Een periode om vooral heerlijk van te genieten. Ook komt er tijdens een zwangerschap veel op je af: zowel praktisch als emotioneel. Misschien vraag je wel ens af hoe je werk met zorg voor de kleine kunt combineren of  je na je zwangerschapsverlof weer graag aan het werk wilt of je studie voortzetten, maar het is van groot belang dat jouw kindje de beste zorg krijgt ook als je er zelf niet bent.  Vaak is de eerste oppas iemand uit jouw vertrouwde omgeving zoals een familielid, opa of oma. Maar het wordt anders als je weer structureel aan het werk gaat en enkele dagen per week opvang nodig hebt voor je kindje. Het kinderdagverblijf is dan een goede optie. Het kinderdagverblijf is het hele jaar open, veilig, liefdevol en een vertrouwde omgeving  met  professionele  en enthousiaste  leidsters.

Kinderdagverblijf VillaDriel

Na je zwangerschapsverlof kan jullie baby al door ons worden opgevangen. Baby’s en jonge kinderen zijn kwetsbaar. Wij besteden daarom extra aandacht aan de zorg en het eigen ritme van deze kinderen, zodat routines zoveel als mogelijk hetzelfde blijven en deze jonge kinderen zich kunnen ontspannen en aandacht krijgen voor hun omgeving. Wij nemen de tijd voor de persoonlijke momenten als het voeden, verschonen en naar bed brengen. Daarnaast geven wij kinderen ook de ruimte om dingen zelf te ontdekken in een veilige, maar rijke omgeving. Hoe klein ook, ieder kind heeft zijn of haar eigen karakter en talenten. Door die eigenheid te respecteren en het kind in zijn eigen tempo te laten groeien en ontwikkelen, stimuleren wij de zelfstandigheid en sociale competenties.

Op onze locatie  (Hoorzik 38 G) is 1 “verticale” groep voor de kinderen van 0 tot 4 jaar waarin uw baby voor 1 of meerdere dagdelen per week kan worden opgenomen. De kindjes maken kennis met leeftijdsgenootjes waardoor een vertrouwde omgeving ontstaat en er sprake is van een tweede thuis. In deze groep zitten tussen de 12 en 16 kinderen maximaal en afhankelijk van leeftijd en aantal kinderen worden er meerdere leidsters ingepland. Hierbij wordt gewerkt met zoveel mogelijk vaste leidsters om een vertrouwensband met het kindje te krijgen en de ontwikkelingen beter te kunnen volgen. Aanvulllend kan het zo zijn dat er ook stagiaires worden ingezet voor extra (boventallige) ondersteuning.

Op onze locatie op de Mgr. Zwijsenschool hebben we 2 verticale groepen van 1 tot 4 jaar. 

Bij VillaDriel is naast het kind de kwaliteit van onze opvang het allerbelangrijkste. Het team van VillaDriel is een mix van jonge en wat oudere enthousiaste pedagogisch medewerkers met veel ervaring, waardoor zij uitstekend in staat zijn kinderen te begeleiden, verzorgen en te stimuleren. Wij kunnen altijd als u er behoefte aan hebt, meedenken of een advies geven over de verzorging en/of opvoeding. 

Kinderopvangorganisaties worden niet gefinancierd door de overheid. Als ouder kun je echter wel een tegemoetkoming krijgen in de vorm van Kinderopvangtoeslag. Je hebt recht op kinderopvangtoeslag als beide ouders werken, studeren of in een inburgerings- of integratietraject zitten. De kinderopvangtoeslag is inkomensafhankelijk, maar wel voor iedere inkomensklasse beschikbaar. De toeslag loopt van 23% tot 94% van de kosten. Op www.toeslagen.nl lees je alle informatie over de kinderopvangtoeslag en kun je een proefberekening maken hoe hoog jouw toeslag zal zijn.

Het is niet altijd eenvoudig om een keuze te maken die goed bij u en uw gezin past. VillaDriel begrijpt dat en daarom adviseren wij u graag vrijblijvend tijdens uw ontdekkingsreis door opvangland. Onze medewerkers kunnen op het tijdstip dat het u het beste schikt (ook in avonduren) ontvangen voor een kennismakingsgesprek. We willen graag uw wensen en behoefte goed in beeld krijgen. We kunnen u duidelijk uitleggen hoe onze opvang in de praktijk werkt, wat het kost zijn en hoe het werkt met Kinderopvangtoeslag. Ons advies is altijd vrijblijvend.

Bent u nieuwsgierig geworden  naar onze locaties en diensten? U kunt het beste een beeld vormen van de opvang door een bezoek aan het kindercentrum zelf te brengen. U kunt ons hiervoor bellen op 06 1472 7999 of 06 3443 9396 (Harriëtte van Rooij) voor het maken van een afspraak.